Škoda VOS

 

Fra Škoda Autos tsjekkiske internettsider

Oversettelse: Petter J. Brudal

Foto: Bent True

 

Bare hundre kilo mangler på fire tonn vekt for denne denne mer enn fem og en halv meter lange sorte limusinen med betegnelsen Škoda VOS (Vládní Obrnĕný Speciál = panserspesial for regjeringsbruk), som er nyeste tilvekst til utstillingen i Škoda Autos museum (i begynnelsen av 2002 - overs. anm.). Denne bilen, som  museet fikk tak i til samlingen sin fra en privat samler, er den letteste av to varianter av pansrede spesialkjøretøy. Museets besøkende har mulighet til å se den fra 14. januar i år.

 

 

I 1949 ble sjefskonstruktør for lastebiler hos Škoda, Oldřich Meduna (1902 - 1996), gitt i oppdrag prosjektet med å lage en pansret personbil for den tids høyeste ledere i stat og parti. Kjempelimusinen var en fellessak for flere bilfabrikker. Som drivenhet tjente en sekssylindret rekkemotor fra Praga med volum på 5,19 liter, karosseri inklusive interiør ble produsert i samarbeid med Karosa Vysoké Mýto (tidligere kjent som karosserifabrikken J. Sodomka) og chassiet ble montert på Škodas verksted i Kosmonosy. Fordi utvikling og konstruksjon foregikk hos AZNP bar vognen på motorlokket bare ett merke: Škoda. I årene 1949 - 1953 ble det angivelig produsert femti limusiner med lett og et lignende antall med tung (dobbelt) pansring.

 

Noen utvalgte tekniske data: Bensintank på 150 liter, forbruk ca. 3 liter pr. mil, anbefalt høyeste hastighet for den lette varianten 100 - 115 km/t (for den tunge 80 km/t), lengde 5,3 til 5,7 m, bredde 1,9 m, høyde 1,75 m. Vekt (avhengig av utstyr) 3535 til 3780 kg, fullt pansret 4440 kg.

 

Vet De at:

- Škoda VOS var beregnet for eksport til andre sosialistiske stater og til fremstående kommunister i Vesten? En av dem kjørte angivelig den kinesiske lederen Mao Tse Tung og en annen eksempelvis partisjefen i Italia.

- En av de første prototypene måtte demonteres, skjæres opp og “strekkes” fordi fruen til president Gottwald ikke fikk plass i baksetet?

- For de mange tonn tunge kolossene ble det produsert 600 spesielle 16 tommers dekk av firmaet Mitas i Praha? Til  produksjon av disse ble det innført utvalgt egyptisk bomull, korden var spesialvevd, og det ble også produsert nye egne felger.

- Bilene utstyrt med 5 mm tykt, i bakre del fordoblet (den tunge varianten) panser av spesialstål med kobolt fra Poldi Kladno, tjente fremstående representanter for parti og stat, og bilene med enkel pansring ble benyttet av livvaktene.

- Spesielt pansrede biler ble utstyrt med skuddsikkert glass i tykkelse 5,2 cm? For at det ikke skulle sees at de var så kraftige, kunne de bare åpnes 2 cm. Mot sommervarmen ble bilene derfor utrustet med et spesialkonstruert klimaanlegg, hvis varmeveksler helt fylte bilens bagasjerom.

- Allerede dengang hadde VOS tokrets bremser? Tross dette var det vanskelig å stoppe disse flere tonn tunge kolossene i tide fra hastigheter rundt hundre kilometer i timen. Til bremsene ble det derfor innkjøpt spesielle belegg fra Holland.

- Škoda VOS var den eneste personbil som Oldřich Meduna gjorde utkast til i sin karriere? Hans håndskrift som konstruktør bar i den tiden hovedsakelig busser, lastebiler og traktorer, men også tanks.