ÚVMV 1100 GT (1970)

 

 

Overraskelsen fra ÚVMV

 

 

 

På utstillingen ’Mennesket og bilen – IEMA 70” i Praha i juni 1970 ble det vist en frem en elegant toseters sportskupe, bygd av Forskningsinstitutt for motorkjøretøy (Ústav pro výzkum motorových vozidel, forkortet ÚVMV) i samme by. Det var meningen å få denne bilen homologert for konkurranser i GT-klassen, og man planla en produksjon på 500 eksemplarer, med oppstart i slutten av 1970.

 

Den bærende del av karosseriet besto av sammensveiste stykker av stålplater, med integrert veltebøyle. De utvendige panelene var av glassfiberlaminat, støpt hos Rudý Letov i Praha. Interiøret ble laget av karosserifirmaet Karosa (tidligere kjent som Sodomka) i Vysoké Mýto. Bilen hadde mange nye tekniske løsninger for å oppnå bedre ergonomi og sikkerhet.

 

 

 

Motoren var hentet fra Škoda 110 og trimmet for gruppe A2. Med et volum på 1138 cm³, kompresjon på 12:1 og en dobbel Weber-forgasser ga den 75 DIN-hk ved 5750 o/min. Som på Škodaen var den plassert bak bakakselen. Man hadde planer om å benytte en Škoda-basert motor med doble overliggende kamaksler, også utviklet av ÚVMV, men dette ble det ikke noe av. Forhjulsopphenget var også fra Škoda 110, med enkelte modifikasjoner. Bakhjulsopphenget var mer avansert og lignet det som senere ble brukt på bl. a. Škoda 130RS. Skivebremser fra Škoda 110 ble brukt også på bakhjulene.

Noen tekniske data:

                Lengde 388,0 cm; bredde 150,5 cm; høyde 112,5 cm; akselavstand 220,0 cm; vekt 816 kg.

                Motoreffekt 75 hk; dreiemoment 10,5 kpm; toppfart 180 km/t.

 

 

                

 

 

Det var en stund snakk om at ÚVMV GT skulle settes i produksjon hos Autodružstvo Praha, men dessverre ble det ikke lagd flere enn denne ene prototypen. Formene til karosseriet ble imidlertid brukt til å lage noen få ÚVMV-replikaer i privat regi, basert på normale Škodaer.

 

 

ÚVMV-bilene som finnes idag

 

Den ene originale ÚVMV 1100 GT eies i dag av noen i České Budějovice, og skal være i dårlig stand.

 

Det eksisterer fem biler bygd på vanlig Škoda bunnplate, med ytre paneler lagd ved hjelp av støpeformene til ÚVMV. To av disse blir brukt til historisk racing av Denisa og Irena Bauerová.

 

 

En tredje bil, konstruert og kjørt av Jiří Švec, brukes også i billøp. Den er basert på en Škoda 130RS og har en 2-liters Alfa Romeo-motor plassert foran bakakselen. Bare den midtre delen av karosseriet stammer fra ÚVMV.

 

 

Videre finnes det to biler for vanlig gatebruk. I hvertfall den ene av disse dukker av og til opp på forskjellige Škoda-stevner i Tsjekkia. Bildet under er tatt i Konopáč i juni 2003.

 

 

Institusjonen ÚVMV eksisterer forresten den dag i dag, som et slags tsjekkisk TÜV.

 

 

Škoda 1100 Super Sport (type 724)

 

Škoda-fabrikkens egen sportsvogns-prototype Super Sport fra 1972 var en mer ekstrem sak: istedenfor dører var hele midtdelen, inklusive frontrute, til å åpne i ett stykke. Liksom ÚVMV 1100 GT hadde denne også glassfiberkarosseri og trimmet motor fra Škoda 110, men motoren var her plassert foran bakakselen. Med en ytelse på 73 hk ga den bilen en toppfart på 180 km/t. For høyhastighetstester ble det brukt en mer trimmet motor på 104 hk, og man oppnådde da 212 km/t.

 

                  

 

Det ble bare lagd et eksemplar av denne typen. I 1981 ble bilen forsynt med en stor hekkspoiler, omlakkert fra hvit til sort og brukt i filmen ’Upír z Feratu’. I denne formen står bilen nå på Škoda-museet i Mladá Boleslav.

 

 

Kilder:

 

1.        Škoda Team – ”Driver”, www.volny.cz/driver

2.        Encyklopedia Auta 5P – Zdeněk Patera, auta5p.car.cz

3.        Jiří Foltýn, www.foltyn.cz

4.        ”Překvapení z ÚVMV”, Svět Motorů 26/1970, gjengitt av Stanislav Kormunda på www.tuning.cz

5.        Kožíšek & Králík: ”L&K-Škoda 1895-1995, Part II: The Flight of the Winged Arrow”, Praha 1995

 

En spesiell takk til Jiří Foltýn som har skaffet frem bilder og informasjon om de forskjellige bilene som eksisterer idag, og til Boris Kulka som har oversatt store deler av bakgrunnsmaterialet til norsk.