VELKY VIR – EVENTYRLANDET?

 

Ca 40 km vest for Tabor, langs bredden av Moldau (Vlatava) finner du et av mange tsjekkeres  ferieland. De små bygdeveiene langs elva både sørover og nordover mot Praha, passer godt for bilturer i rolig tempo. Området er populært også for syklister og mc-førere. Landskapet er vakkert med stor variasjon; svingete veier i kupért lanskap, gjennom slumrende små landsbyer. Mat og drikke er ekstremt rimelig, ca 1/3 av hva prisene er i sentrale Praha. Dvs. at 2 personer kan spise en meget god middag og drikke godt både før, under og etter måltidet for under 200 norske kroner.

Få kilometer nord for en liten landsby ved navn Orlik, vest for Tabor, ligger campingplassen Velky Vir som er treffstedet for tsjekkiske Felicia Coupe Klubs årlige samling. 2009-treffet var det 44. i rekken.

Plassen ligger ved bredden av Moldau. I dette området er elva relativt brei og kan nesten oppleves som en innsjø. Her kan man bade, seile og bedrive mange andre former for vannsport. Det finnes restaurant, hytter å leie og et bra sanitæranlegg, dog ikke av samme standard som de beste plassene i Norge.

For oss nordmenn høres navnene som hentet ut av eventyrfortellinger av Tolkien og Rowling. Er du på jakt etter eldre Skodadeler, kan det godt hende at du opplever Velky Vir nettopp som ditt eventyrland! Her finner du det meste av deler du måtte trenge.

 

Jeg var så heldig å få anledning til å besøke treffet i juni 2009 sammen med min kone etter at vi var blitt tipset om dette av Jiri Hricina, en tsjekker som bl.a produserer grenrør og eksosanlegg til eldre Skodaer. Jeg har handlet med ham tidligere og opprettholdt en viss kontakt.

 

Vi landet i Praha onsdag 16. juni. Fra flyplassen dro vi videre i leiebil fra Avis (Skoda Octavia 1.4 TSI) til Kutna Hora, ca 70 km øst for Praha, hvor vi lå på et hyggelig hotell i 2 døgn. Kutna Hora står på UNESCOs verdensarvliste og er definivt verdt et besøk. Vi kjørte nordover til Liberec dagen etter og forbi Mlada Boleslav med Skodamuséet på tilbaketuren til Kutna Hora.

Ferden gikk videre til Tabor på fredag. Tabor er en meget gammel by beliggende oppå en forhøyning i terrenget med bymur, trange gater, katakomber og fantastiske bygninger. Virkelig spennende dersom du er litt historisk interessert. Svært billig mat og drikke på torvets fortausrestauranter.

På lørdag bar turen videre til Orlik og Velky Vir. Inngangsbilletten var 30Kc, så ingen formue altså.

Det er vanskelig å beskrive alle inntrykkene, men vi fikk se (og ta på) utrolig flotte eksemplarer av Felicia coupéer og 110R modeller. Noen 130RS var det også der, men best av alt var et overveldende og rikholdig tilbud av nye og brukte deler. Mangler du noe til din gamle Skoda, burde du kunne finne det her.

 

Det var vanskelig å forlate plassen, og dessverre var det begrenset hva vi kunne ta med oss. Jeg sikret meg imidlertid et spesielt forgasserinnsug med tanke på å erstatte motoren i min 130L med en Favorit/Felicia motor og diverse gummideler. Vi (jeg) kommer ganske sikkert tilbake til dette treffet seinere.

Vår tur endte i et 3-dagers opphold i Praha med alt det du kan se og oppleve der. Vi undte oss en 50 minutters tur med guide i en åpen Skoda fra 1932; en uforglemmelig opplevelse. Men Tsjekkia er så mye mer enn bare Praha. Så ta gjerne noen dager ekstra neste gang du besøker Praha og se deg om utenfor bygrensa.

Ta gjerne kontakt dersom det er noe jeg kan være behjelpelig med hvis du selv planlegger å besøke Velky Vir i Orlik i 2010. Kanskje vi treffes?

 

Hilsen Jan Harald Borgersen

e-post: jhb3300@gmail.com

tlf. 92409201

Noen bilder fra turen: 1 2 3 4